Защо Idol-ът Невена отива на съд...

Отговорът от шефката на Вирджиния Рекърдс Саня Армутлиева
9 ное 2009 17:00, Петя Славова
120
Защо Idol-ът Невена отива на съд...
Саня Армутлиева. Снимка: Вирджиния Рекърдс

След като стана ясно, че Вирджиния Рекърдс така и не успя да се разбере с айдълката Невена, компанията реши да продължи спора в съда.

Защо двете страни не успяха да се договорят, потърсихме отговор от директора на компанията Саня Армутлиева.

Госпожо Армутлиева, миналата седмица се потвърдиха предположенията, че Вирджиния Рекърдс ще се срещне с айдълката Невена Цонева в съда. Какво се случи, че компанията предприема тази крайна мярка?

Срещата в съда е най-цивилизованият и логичен начин да се разреши един такъв принципен спор. Невена Цонева твърди, че вече няма договор с нас, а пък ние и нашите адвокати сме убедени, че договорът е действащ. Съдът ще установи коя позиция е вярната.

В интервю за Dnes.bg през септември казвате, че винаги сте работили с Невена в посоката, в която тя е искала да се движи кариерата й. Защо тогава се стигна дотук?

След всяка нейна медийна изява напоследък ние все повече се изненадваме от твърденията й. Още при първите си срещи с нея след победата й в Мюзик Айдъл ние водихме дълги разговори за това каква музика иска да пее, как си представя бъдещето си и какви са мечтите й. Тя категорично заяви желанието си да пее модерна поп музика.

Подборът на песните за дебютния й албум беше направен от музикални продуценти с безспорен усет за модерната музика (става дума за Миро Гечев и Дара Орешкова от 2AM студио), чието мнение както тя, така и ние много ценим. Дори и една от най-хубавите й песни – "Не изчезвай", с която тя участва в българския конкурс за Евровизия, беше написана за нея от Миро Гечев.

Принципно като правило за всеки нов проект се обръщаме към най-актуалните и талантливи професионалисти в областта на модерния звук, и то не само в България.

Нашата позиция не се е променила. Ние вярваме в това, което сме направили, доказателство за което са огромното количество номинации и награди, които тя и нейният албум спечелиха за много кратък период от време, както и успехът на новите й парчета „Името ми” и „Zoom”.

Явно междувременно музикалните й предпочитания са се променили.

Все пак виждате ли грешка и във вас? Имаше ли нещо, което не дадохте, а Невена искаше от вас?

Отнасяме се критично към себе си във всеки един момент и не се възприемаме като безгрешни, но Невена винаги е създавала впечатлението, че е доволна от това, което й се случва, и че то съвпада с желанията й. Може би е трябвало да бъде по-открита и категорична в комуникацията си с нас. Честно казано, не мога да се сетя дори и за едно нещо, което тя да е поискала по отношение на музикалния й репертоар или имидж, което ние да не сме изпълнили, включително това да има колаборация с Моранди.

Още по темата

Какво поведение трябва да има един артист, сключил договор с голяма компания?

Няма значение дали има договор с голяма или с малка компания. Въпросът е, че всяка от страните – продуцент и мениджър, от една страна, и изпълнител, от друга – поема ангажименти в името на общата цел – успеха на техния проект на всички нива – от феърплея в медиите и рекламата до живите участия на артиста.

В цялата развлекателна индустрия договорите между продуценти и изпълнители са дългосрочни, защото кариерата на един артист се гради с години, с много албуми и с последователна и умна стратегия и инвестиции.

Ето защо всеки един артист, освен талант, трябва да притежава и редица други качества, за да е успешен, като например: реална самооценка, силна индивидуалност и характер, интелект, любопитство към света, креативност, желание за участие в целия творчески процес и т.н.

Дори и да има различия, те най-често са градивни, когато артистът знае какво иска и са преодолими чрез общуване.

Защо се случва това – неправилно разбиране на договора или неправилно разбиране на статуквото на „звездите“?

Не бих могла да правя обобщения в тази връзка. Всичко е строго индивидуално.

Знаете ли дали Невена има вече друг продуцент?

Не, а и не би могла да има, защото тя все още има договор с нас.

Как според вас ще се развият нещата оттук нататък?

Съдът ще реши!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
до =5. преди 14 години
Стига с тоя Костов бе.Дане ти е отпрал халката че само за него се сещташ.
38
0
 
0
 
! Отговори
Х преди 14 години
А сега де глупости. Като подписваш договор нали го четеш ако не ти харесва не подписваш.
37
0
 
0
 
! Отговори
маалии преди 14 години
Тая на снимката много яка,бе!!!:)
36
0
 
0
 
! Отговори
Рустикални поп-недор преди 14 години
Невена!?Севлиевската *** ли?Аааа, ясно!Всички *** полека-лека ще започнат да разбират значението на думата "договор".Да, бавно ще става,но ще се получи.По-антипатично рустикално *** не съм виждал!Пеела.Може и така да е...
35
0
 
0
 
! Отговори
Do Nerez-a преди 14 години
S udovolstvie bih ti pomognal...apak ako imash druga rabota napravo vikai da te zamestq :)))))))
34
0
 
0
 
! Отговори
Васил Стефанов преди 14 години
Спиро, ти хвърляш ли си *** през прозореца?
33
0
 
0
 
! Отговори
Тодоров преди 14 години
Гледах този спор скоро, в това предаване което го води бившия вокал на Хиподил. Не знам каква е истината, но в съда би трябвало да се разбере.Лично мое мнение е, че продуценти и мениджъри направо "дерат" артистите.Невена е показала какво може, за краткото време от music idol до сега. Нормално е да поиска да се отскубне от лапите на т.нар. продуценти. Тя си преценява какво е най-добре за нея. Нека се каже открито Саня Армутлиева какъв % взима от всеки ангажимент на Невена, а и не само от това.
32
0
 
0
 
! Отговори
НЕРЕЗ преди 14 години
И НА САНЯ И НА НЕВЕНА БИХ ИМ ОБЪРНАЛ ХАСТАРИТЕ .КОЙ ГО ИНТЕРЕСУВА ДАЛИ МОЖЕ ДА ПЕЕ ИЛИ НЕ? ДА ЛАПАТ ЖИВОТНОТО.
31
0
 
0
 
! Отговори
тц, тц, тц преди 14 години
извинявайте, но "имах" удоволствието да гледам интервю на невена цонева преди време и бях потресена от това колко глупаво момиче е и как двете водещи се видяха в чудо при измъчените й отговори с огрооомни паузи между думите!! така че не се учудвам от поведението й. в интервюто се казва, че невена е спечелила награди с този албум - някак си е доста нахално. твсъщност типично за всяка амбициозна неблагодарна провинциалистка.
30
0
 
0
 
! Отговори
Anelka преди 14 години
мммдааа, май невена се надцени тук. трябваше да си седи на дупети и да си пази договора
29
0
 
0
 
! Отговори
Spiro преди 14 години
Стефанов, ти си безнадежден. Лекувай се пич !
28
0
 
0
 
! Отговори
Васил Стефанов преди 14 години
Не, не искам да влизам в "твоя час", защото няма да оставя простака да ми определя манталитета. Да, на мене ми прави впечатление и съжалявам за липсата на елементарна култура, защото такива изверги, както ти ги наричаш, тровят атмосферата с комплексите си. Всеки избира какъв да бъде, нали?
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Бати Слави пуска фитилите.Иска всичко в БГ да е за него.
26
0
 
0
 
! Отговори
Малена преди 14 години
А, Саня защо не обясни как си плаща на артиситите, ск акви документи, какви проценти взима фирмата..... Все забавни неща ще излязат, по-скоро нелепи, дори срамни за толкова амбициозна бизнесдама, която така настървено защитава правата на българските артисти, авторските права и етиката в целия този бизнес!!!!
25
0
 
0
 
! Отговори
fan преди 14 години
nevena mai iska da pee pop folk i poneje virjinia ne sa i razreshili- sega nyama da si spazva dogovora!!! neka ya sadyat i tya golyama zvezda stanala. ako ne byaha virjinia koito plashtaha za vsichko i pr, kade shtese da bade nevena sega?? v kruchmata v sevlievo s peni na gloria:)
24
0
 
0
 
! Отговори
Пич преди 14 години
Стефанов, ти от колко време ползваш Интернет ? :) Това е Интернет, бе ливадо. Тук има всякакви изверги и на никой не му прави впечатление. Какво си тръгнал да се правиш на *** в някакъв анонимен форум ?! Че когато папата умря, коментарите в същия този сайт бяха - "Еййй, пукна дъртака" и т.н. Влез малко в час !
23
0
 
0
 
! Отговори
Певец преди 14 години
Няма по тъпо парче от Невена. Още от айдъла си беше от *** по ***. Ядеше на пицата само месото и оставяше питката за да не надебелее.Откак тръгна с тоя дървар от кукубенд стана недосегаема. Вярно, че и Вирджиния си имат косури и не са се разтичали да уреждат участия на певците си. И държът на твърд хорорар и не се навиват на по малко, но това не дава право на пиклата Невена да се мисли за голяма работа. Още повече Вирджиния наляха много повече пари в нея отколкото трябваше.
22
0
 
0
 
! Отговори
Пич преди 14 години
Батков, това става ясно веднага щом погледнеш мастийския и поглед и небрежното и деколтенце. Това е злобна ***, готов съм да са подпиша под това твърдение и без да я познавам лично. Първо те ***, после ти реже главата. По-далеч от такива ...
21
0
 
0
 
! Отговори
Васил Стефанов преди 14 години
По-добре ли се чувстваш, когато показваш на другите колко си невъзпитан? Анонимността на интернет дава свобода, но това показва и възпитанието. Лошото е, че такива "откровения" тровят атмосферата.
20
0
 
0
 
! Отговори
зъбатия преди 14 години
Всеки момент ще пръдна...